Romania in miscare: Iaurtul imbunatateste digestia, creste imunitatea si poate fi chiar antistres

‹‹ Inapoi Deschideti articolul original
Astazi vom vorbi despre siguranta alimentara dar si despre producatori autohtoni care se straduiesc, si chiar reusesc, sa castige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le produc.
 
Lucru care nu e usor mai ales in contextul international al atacurilor, in mare parte gratuite, la care au fost supuse recent alimentele produse in Romania.
 
Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui a explicat, in editia speciala "Romania in miscare" ce este iaurtul, a demontat miturile legate de iaurt:
 
"Nu numai iaurtul, toate produsele au o eticheta pe care se regasesc anumiti indicatori, grasimi, proteine si alti nutrienti. Proteina poate sa fie fluctuanta in laptele crud si atunci noi, ca sa respectam reteta, daca vaca da un lapte cu 3,1 proteina iar pe eticheta scrie 3,2, noi venim cu diferenta, pentru a aduce nivelul la cel stabilit", a explicat oficialul.
 
"Avem iaurtul alb. El imbunatateste, in primul rand, digestia si creste imunitatea organismului. De aceea recomandam catre copii si catre batrani. Organismul este mai slab pregatit in aceste perioade. E bun pentru imunitate, pentru o nutritie echilibrata, pentru o digestie buna, eu as spune ca este si antistres."