Romania in miscare. Presedintele APRIL: Nimeni nu ar face produse din lapte praf pentru ca este mult mai scump

‹‹ Inapoi Deschideti articolul original
Astazi vom vorbi despre siguranta alimentara dar si despre producatori autohtoni care se straduiesc, si chiar reusesc, sa castige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le produc.
 
Lucru care nu e usor mai ales in contextul international al atacurilor, in mare parte gratuite, la care au fost supuse recent alimentele produse in Romania.
 
Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui a explicat, in editia speciala "Romania in miscare" mitul despre folosirea laptelui praf.
 
"Gurile rele trebuie sa inteleaga, dincolo de orice legenda, laptele praf este mult mai scump decat cel proaspat deci nimeni nu ar face produse lactate din lapte praf pentru ca ar fi mult mai scumpe si nu ar fi mai competitivi pe piata. Ca se folosesc metode in proportie de 1-2% lapte praf, este in scop de a imbunatati incarcatura nutrientilor pentru ca nu intotdeauna vacile consuma regulat sau pot da anumiti indicatori ai laptelui in fiecare zi. Apar fluctuatii. Şi atunci, pentru a respecta reteta din fluxul tehnologic, se imbunatateste printr-un spray cu lapte praf special, in maxim 1-2%", a explicat Cojocaru.
 
"Este un proces foarte costisitor. Energia este foarte scumpa, platesti depozitarea si pe urma iar procesul, invers. Ceea ce se gaseste in consum este lapte proaspat", a conchis oficialul.