"Felicitări, APRIL, felicitări, Dorin Cojocaru!" (articol "Fabrica de Lapte")

‹‹ Inapoi Deschideti articolul original

Branza de burduf, facuta suta la suta din oaie, dupa retete consacrate romanesti, ar putea avea in curand o eticheta speciala. Ministerul Agriculturii si Patronatul Laptelui vor sa marcheze cu un semn special produsele preparate ca pe vremuri.

Si asta pentru ca oamenii sa stie ce cumpara. Initiativa vine intr-un moment in care piata este plina de produse contrafacute, sub denumirea de branza de burduf.

Dorin Cojocaru, presedintele APRIL, a declarat pentru Stirile Pro TV: “Laptele de vaca e mult mai ieftin fata de cel de oaie. Ei folosesc lapte de vaca pentru branza de burduf categoria I si o vand la pret mai mic.” La randul sau, Marius Dunca, presedinte ANPC, a completat: “Este o practica obisnuita a operatorilor economici, in sensul de a pacali consumatorul.”

reteta fdlTocmai de aceea, oficialii din Ministerul Agriculturii, impreuna cu reprezentantii Patronatului Laptelui, vor ca branza de burduf fabricata industrial sa fie facuta doar din oaie, dupa retete consacrate romanesti, vechi de cel putin 30 de ani. Branza va fi ambalata doar in piele sau in basica, si nu in hartie sau plastic. Cine nu se supune acestor norme nu va primi atestat de la minister si nu va fi marcat corespunzator. Pe langa branza de burduf, ar putea fi incluse pe lista produselor consacrate romanesti diverse tipuri de cascaval: Rucar, Dalia, Fetesti si Horezu.

Trecand insa de acest anunt, merita din plin sa felicitam conducerea APRIL. Practic, un produs lactat, in fapt, Branza de Burduf, devine primul produs care va fi certificat drept fabricat dupa ~Reteta consacrata, o initiativa care, iata, devine din proiect, realitate.

Merita, totodata, sa subliniem ca, alaturi de Sorin Minea, Dorin Cojocaru, presedintele APRIL, a fost cel mai fervent sustinator al acestui proiect care va repune pe rafturi produse alimentare realizate cat mai aproape cu putinta de vechile retete si, la un pret corespunzator