Dorin Cojocaru va reprezenta APRIL la discutiile oierilor cu MADR, la Sibiu

‹‹ Inapoi Deschideti articolul original
Vineri, 5 aprilie, la Pensiunea Dumbrava, va avea loc o intalnire de lucru a crescatorilor de animale din judeţ cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul secretar de stat, Daniel Botanoiu si Nicolae Stefan, presedintele Federaţiei Sindicatelor din Agricultura AGROSTAR, potrivit anunţului facut de Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, informeaza cotidianul Tribuna.
APRIL va fi reprezentata la aceasta intalnire de catre Dorin Cojocaru, Directorul executiv.

Fermierii din Sibiu si-au propus drept teme de discutie principalele probleme ale sectorului de cresterea animalelor. "Vom discuta despre implicatiile viitoarei Politici Agricole Comune asupra sectorului zootehnic romanesc, stiut fiind ca Bruxelles-ul are in vedere, din 2014, eliminarea platilor pe cap de animal, datorita introducerii platii unice pe ferma.

Un alt subiect vizeaza Legea 214 privind pajistile, care a fost in dezbatere publica si ar trebui sa intre in vigoare cat mai curand. Crescatorii sibieni de ovine mai sunt interesati de modificarea Legii 191 privind identificarea animalelor. Se stie ca aceasta lege a fost elaborata fara sa se tina cont de punctele de vedere ale asociatiilor profesionale si nici de punctul de vedere al Ministerului Agriculturii.

O alta nemultumire a noastra, pe care vrem sa o clarificam definitiv cu domnul ministru Daniel Constantin, vizeaza Legea 407/2006 privind fondurile de vanatoare. Si, nu in ultimul rand, producatorii agricoli sibieni sunt interesati sa obtina mai multe informatii cu privire la noile reguli instituite prin Ordonanta 8/2013 cu privire la cardul de acces in piete, certificatul de producator si carnetul pe produs" a spus Marcel Andrei, potrivit tribuna.ro.