Dorin Cojocaru (APRIL): Nu exista nicio intelegere intre procesatorii de pe piata laptelui din Romania

‹‹ Inapoi Deschideti articolul original
Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL) a declarat pentru AGRO TV ca va sprijini inspectorii Consiliului Concurentei care desfasoara in aceste zile o investigatie pe piata laptelui din Romania. "Suntem deschisi si le-am prezentat celor din Consiliul Concurentei toate documentele cerute. Vreau sa spun, insa, ca nu exista nicio intelegere intre procesatorii de pe piata romaneasca", a afirmat acesta.

Cojocaru a explicat ca niciun procesator de pe piata nu si-ar permite sa incalce regulile concurentei. "Piata stabileste preţurile in acest sector. Daca tu, ca procesator, nu te intelegi la pret cu fermierii, esti liber sa cumperi lapte de pe pietele din alte tari, iar oamenii stiu acest lucru", a mai precizat presedintele APRIL.

Consiliul Concurenţei a anuntat, azi, 18 iulie, printr-un comunicat de presa ca a declanşat o investigaţie privind posibila incalcare a Legii Concurenţei de catre Asociaţia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL) şi de catre membrii acesteia.

Companiile care au fost inspectate sunt: Albalact SA, Covalact SA, Danone PDPA SRL, Frieslandcampina SA, Almera Internaţional SRL, Dorna Lactate SA, Hochland Romania SRL, Lactate Natura SA, Napolact SA, Lactag SA, Lacto-Solomonescu SRL, Teletext SRL, Unicarm SRL, Unilact Transilvania SRL