Despre noi

Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui, prin statutul sau, este o organizatie democratica, deschisa tuturor societatilor comerciale care actioneaza in domeniul lactatelor, indiferent de marime. Obiectivul principal al asociatiei il reprezinta desfasurarea de activitati profesionale, tehnice si economice in interesul comun al tuturor membrilor.

Asociatia promoveaza schimbul de informatii tehnico-profesionale intre asociatii, sprijina colaborarea intre membrii privind solutionarea unor probleme de interes genearal, promoveaza unele tratative cu parteneri externi in sensul medierii de colaborari si asizeaza industria produselor lactate , asigura promovarea unor politici comerciale specifice asociatiilor, militeaza pentru combaterea fenomenelor de concurenta neloiala si pentru apararea intereselor specifice ale membrilor si ale sectorului in discutiile cu autoritatile de reglementare. Unul din obiectivele importante ale  patronaltului roman din industria laptelui este elaborarea de propuneri legislative in domeniul activitatii specifice ramurii.

Asociatia Patronala Roman din Industria Laptelui, pe langa indeplinirea atributiilor specifice rezultate din statutul asociatiei, isi propune sprijinirea, in masura competentelor si solicitarilor, imbunatatirii sectorului, pe parcursul tuturor etapelor, incepand cu productia primara a laptelui si pana la comercializarea catre consumatorul final, in conditiile indeplinirii sigurantei alimentare si pentru asigurarea securitatii alimentare in Romania.