Proiect finantat de Banca Mondiala, aprilie 2008 - septembrie 2011
‹‹ Inapoi Asociatia APRIL a dorit dezvoltarea unei modalitatii de eficientizare a efectuarii testelor de calitate a laptelui materie prima, respectand circuitul femier-procesator-consumator. Pasii primordiali pentru atingerea obiectivelor propuse au fost facuti prin intermediul acestui proiect.Prin acest proiect s-a urmarit atingerea urmatoarelor obiective:
- Elaborarea strategiei de informare si constientizare, la diferite nivele, a problemelor legate de siguranta alimentelor specifice industriei laptelui,
- Instruirea corecta a fermierilor si laborantilor din cadrul laboratoarelor pe care le detin procesatorii cu privire la conditiile de pastrare a laptelui, la prelevarea probelor de laborator si efectuarea analizelor de calitate a laptelui,
- Formarea unui corp de specialisti in domeniul sigurantei alimentare care sa devina celula de gestionare a crizelor care pot aparea in industria laptelui.
Beneficiarul final al rezultatelor proiectului este publicul consumator care se va putea bucura de o calitate si siguranta sporite a produselor lactate.















